Dünyanın dikkatini Mersin’e çekebiliriz

Dünyanın dikkatini Mersin’e çekebiliriz

PROJE odaklı satış programlarıyla Mersin’de emlak piyasasına farklı bir boyut kazandıran Joker Gayrimenkul’un Yöneticisi Ümit Mete, kentte hayata geçirilen konut projelerinin yabancı kişiler tarafından da tercih edilmesi için Mersin’in daha iyi tanıtılması gerektiğini söyledi ve ekledi: “Mersin’i iyi tanıtarak dünyanın dikkatini buraya çekebiliriz.”

Akdeniz Tütün İnşaat (ATİ), Koyuncuoğlu, Vegafit, TMS Yapı, Asyapı ve Tolmen Flat  gibi 6 inşaat firmasıyla sözleşme imzalayıp 227 konutun tek satış yetkilisi olduklarını dile getiren Mete, inşaat ve emlak sökterüne yönelik açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Marvista Premium’da örnek dairenin törenle tanıtıma açıldığını anımsatan Mete, “Lansman bizim taahhütlerimiz arasında yer alıyor. İnşaat firmaları tarafından yapılan işlerin herkes tarafından görülmesini istiyoruz. Bu yüzden aldığımız projelere belirlenen tarihlerde lansman törenleri hazırlıyoruz. Projeyi tanıtma, örnek daireyi gezdirme ve teknik bilgi verme amacıyla sosyal bir aktivite olarak görüyoruz” dedi.

Mersin’de hayata geçirilen inşaat projelerinin çok özel çalışmalar olduğunu ve yerli alıcıların yanı sıra turistlerden de beğeni aldığını dile getiren Mete, “Mersin’i iyi tanıtarak dünyanın dikkatini buraya çekebiliriz. Ancak öncelikle Mersinimizin gelişmesi lazım. Mersin’e iyi bakarsak dünya da Mersin’e iyi bakar. Kentimizin tanıtımı noktasında şehrin bürokratları ve basın mensuplarına önemli görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.

Dolar kurundaki yükselişi de değerlendiren Mete, şunları kaydetti: “İnşaat malzemelerinin büyük bir bölümü dövizle alınıyor. O yüzden kurdaki yükseliş inşaat malzemelerine yansıyor. Dolayısıyla bu inşaat maliyetini de etkiliyor. Biz çözüm ortaklığı yapıyoruz. Müteahhit firmalara satışta hangi yolları izlemesi gerektiği konusunda yardım ediyoruz. Piyasa çok eskilere göre biraz durgun.  İnşaat sektörü Türkiye’nin gelişmesinde en önemli sektördür diyebiliriz.”



Back to top