Emlakçıya Büyük Görev

Emlakçıya Büyük Görev

Bir gecede bütün fiyatlar arttı. Kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredi kampanyası emlak piyasasındaki fırsatçılara yarıyor.!!! Tarihi kampanya sonrası en düşük ve en uzun vadede finansman ile konut sahibi olma fırsatı doğdu. Ancak bu fırsatı değerlendirmek isteyen bazı fırsatçılar da satış ilanlarındaki fiyatları artırarak kâr etme peşine düştü. Ayrıca özellikle bazı müteahhitler kampanya sonrası ellerinde kalan sınırlı daireleri yüzde 5-10 seviyesinde yukarı çektiler.

Bu nedenle ev almak isteyen vatandaşlarımız bir evi almadan önce çok iyi bir fiyat araştırması yapmalı, pazarlık yapmalı, gayrimenkul danışmanına danışmalı ve mutlaka bölgedeki gayrimenkul emsal rakamları araştırmalıdır.

Piyasada sıkıntı olduğu zaman 300 bin TL’lik dairesini 250 bin TL’ye satmak isteyenler bugün 350 bin TL’ye satmayı düşünüyor. Son günlerde bu tür örnekler oldukça çoğaldı. Faizler düşünce fiyatlar yükseldi. Bu gerçekten çok üzücü. Çünkü sıkıntılı süreçte çok daha düşük fiyata dairelerini satmaya çalışanlar faizler düşünce fiyatları yükseltiyor. Meslektaşlarım, fırsatçılık yapanların yanına müşteri götürmesin” Bu yüzden emlakçılara büyük bir görev düşüyor.

Fiyat değişiklerinden meslektaşlarımın herhangi etkisi olduğunu düşünmüyorum çünkü hiçbir emlakçı ev fiyatları artsın istemez.

Ayrıca Kamu bankalarında çalışan ve müşterilere yardımcı olmak isteyen banka yetkilileri de vatandaşlarımıza daha sağlıklı bilgiler vermeli,Covid-19’dan dolayı şubelerdeki yoğunluğu azaltmak adına irtibat numaralarına bakmalı ve yardımcı olmalıdır.Yoğunluklarını anlıyoruz ama biraz daha bu konuda duyarlı davranmalarını rica ediyoruz.

Ümit Mete
Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Mersin İl Başkanı


Back to top