Mersin’den Türkiye’ye açılan bir marka; Joker Gayrimenkul

Mersin’den Türkiye’ye açılan bir marka; Joker Gayrimenkul
Gayrimenkul Sektörüne hızlı bir giriş yapan Joker  Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mete emlak sektörü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunarak Mersin’in emlak sektöründe Türkiye’nin en iyisi olduğunu dile getirdi.

İşte Nedim Delibaş’ın sorularını yanıtlayan Ümit Mete’nin o açıklamaları

Kaç yıldır bu sektörün içindesiniz?

11  yıldır  emlak sektörünün içindeyiz. Daha önce çalıştığımız yerlerde büyük işler yaptık. Ve misyonumuzu tamamladığımızı düşünerek Joker Gayrimenkul firmamı kurdum. Tabi ki bunda sizlerin de katkısı çok oldu. Artık hedefimiz Mersin’den Türkiye’ye açılan bir Türkiye markası olmak ve bunu da hep birlikte başaracağımız bir ekibim var.

Ümit bey neden gayrimenkul firmasına ihtiyaç duyarız?

Çok güzel bir soru. İhtiyaç duyulmasının sebeplerinin başında, çok güzel bir atasözü ile bunu tanımlamak isteriz, bir bilene sor demişler…  evet gerçekten de bir bilene sormak lazım. Gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler ince eleyip sık dokumalılar.

Gayrimenkul işi gerçekten de çok ciddi bir iştir. Bilgi, birikim ve de emek isteyen bir iştir. Emlak Danışmanı müşterilerin göremediği özellikleri görür, pazarlık konusunda onlara yardımcı olur ve de özellikle bulunduğu yörenin coğrafi yapısını iyi bildiği için müşterilere doğru yolu gösterir. Tabi ki de bunları yaparken açık, net ve de dürüst olunması gerekmektedir.

Müşterilerin dürüst olduklarına inandıkları ve de iyi tanıdıkları gayrimenkul danışmanları ile çalışmaları da oldukça önemlidir. Kurumsal, ofisi olan, vergisini ödeyen kişiler ile iş yapılması son derece önemlidir ki bunun en büyük nedeni kanunen herhangi bir durum ile karşılaşılırsa haklarını kanunlar çerçevesinde arayabilsinler.

Bugün bir masa bir sandalyesi olan emlakçıyım demekte sizin bu konuda düşünceleriniz nelerdir?

Vallahi en azından masa ve de sandalyesi olan kişilerden bahsediyorsak bizce durum gayet iyi J en azından dükkanını açmış ve de vergisi ödüyor demektir. Bizce önemli olan dükkanı olmayan ayakçı diye tabir ettiğimiz kişilerden bahsetmek gerekli.

Evet masa sandalye koymakla emlakçı tabi ki de olunmaz buna biz de katılıyoruz ama vergisi ödeyene de çok da bir şey demek istemiyoruz. Ayakçı emlakçılar diye tabir ettiğimiz kişiler maalesef o kadar fazla ki kanunen buna bir yaptırım getirilmesi gerekir. Yatırımcılara da buradan seslenmek istiyorum: lütfen vergisini ödeyen, ofisi olan kişiler ile iş yapsınlar, kalkınmanın temel şartları bunlardır.

Yatırım amaçlı gayrimenkul alırken nelere dikkat edilmeli?

Gerek konut olsun gerekse arsa- arazi olsun her türlü yatırımda da günümüz gayrimenkul değerlerini iyi bilmek gereklidir. Arazinin coğrafi yapısı, imar durumu, manzarası, içerisindeki ağaçların cinsi ve de yaşları gibi etkenler çok iyi değerlendirilmeli ve de emlak danışmanı ile bu faktörler çok iyi bir şekilde konuşulmalıdır.

Belediye, Tapu Dairesi gibi resmi kurumlar ile görüşülüp resmi olarak da araştırmaların yapılması çok önemlidir. Yol, su, elektrik gibi alt yapıların olup olmaması yatırımın değerini önemli ölçüde etkileyen faktörlerdir. Konut alımları için de bunun gibi nedenler çok önemlidir. Konumu, şehir merkezine olan uzaklığı, mimarisi, deprem yönetmeliğine uygunluğunu gibi etkenler fiyat belirleme konusunda oldukça önemli kriterlerdir.

Sizce ileride  Mersin’de emlak sektöründe ne gibi değişiklikler olacak?

Şu anda mevcut yerleşim yerinde herhangi bir değişiklik olması mümkün değilmiş gibi görünüyor ancak; en azında yol güzergahları, trafik akış yönleri gibi değişiklikler yapılarak arka kısımda kalan alanların bundan olumlu etkilenmesi sağlanabilir. Yerleşim merkezinin, resmi kurumların merkez noktasından daha uygun bir noktaya taşınıp merkezin nefes alması sağlanabilir.

Marvista Premium Mezitli Projesinin çözüm ortağı oldunuz yatırım yapmak isteyenlere bir mesajınız var mı?

Mezitli Davultepe her geçen gün değerini yükselten bir yer. Yatırım yapacakların Marvista Premium projesinin yatırım için çok doğru bir tercih olduğunu ve aldıkları gayrimenkulün asla değer kaybetmeyeceğini de bilmelerini isteriz. Marvista Mersin’in en büyük firmalarından birisi. Fırat Bulut bu işin artık sınırlarını zorlayarak rotayı İstanbul’a çevirdi. Bu yüzden bu projede iki firma olarak birlikte yürümek bizim ortak hedeflerimize büyük katkı yapacak.

Emlak sektörünün zor ve keyifli yanları nelerdir?

Sanırım en zor yani insanların güvenini kazanmaktır. Güven zor elde edilip çok çabuk kaybedilebilecek bir şey; o yüzden çok titiz ve de açık sözlü olmak gerekli. En keyifli yanı ise; yeni insanlar, yeni yüzler tanıyorsunuz ve de yeri geldiğinde de çok sıkı dostluklar kurabiliyorsunuz.

Emlak sektöründe özellikle rakipleriniz bir hayli fazla, rekabetler sizi nasıl etkiliyor?

Biz hiç kimseyi kendimize bir rakip olarak görmedik tam tersine hepsi bizim meslektaşlarımız ve de onlar ile birlikte çalışmaktan gayet memnunuz. Evet rekabet kaliteyi mutlaka ama mutlaka arttıracaktır bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Rakip olarak görmektense aynı meslek ile evine ekmek götüren kişiler demek bizce daha doğru olur.


Joker Gayrimenkul’un sektördeki hedefi ne Ümit bey?

Bu işe başladığımızdan bu yana inanın kendimize bir hedef çizmedik ama illaki insanın bazı düşünceleri oluyor. Biz istiyoruz ki müşteriler bize geldiği zaman içleri rahat olsun, bizim sözümüze rahtça güvenebilsinler. Bizim hedefimiz öncelikle güven, açık sözlülük…..

Joker Gayrimenkul  olarak sektörde nasıl bir yerdesiniz?

Aslında bu soruyu daha çok bizleri karşıdan gören kişilere sormak lazım Joker Gayrimenkul adı altında yeni bir işletme olduğumuz aşikar ancak bu kısa zamanda iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Daha önceki yıllarda edinmiş olduğumuz portföy, tecrübe ve birikimin bunda çok katkısı olduğunu düşünüyoruz. Her geçen gün daha da ilerleme kaydedeceğimize inanıyoruz.

Amacımız daha iyi işler yapmak. Sosyal Sorumluluk Projelerine desteğimiz sürekli olarak var ve artarak sürecek bu. En büyük vizyonumuz müşterilerimize Alırken de Satarken de kazandırmak. Bu bizim temel ilkemiz. Bu güne kadar da bu konuda hiç yanılmadık, müşterilerimizin hepsine kazandırdığımızı açık bir şekilde söyleyebiliriz.

Müşteri portföyünüz genellikle kimlerdir?

Joker Gayrimenkul olarak bizler genelde müşteri ayırt etmeksizin hizmet vermeye çalışıyoruz. Kapımız herkese sonuna kadar açık. Ama genel olarak düşündüğümüz zaman Mersin dışında yaşayan kişiler de dahil olmak üzere Mersin dışından yatırım yapmak isteyen müşterilerimize hitap ediyoruz.

Ülkemizde yaşanan bir çok olumsuzlukların sonucunda finansal olarak bir çok kişi etkilendi ve hatta zarar gördü. Bu durumda Emlak taleplerinde nasıl bir etki bıraktı?

Emlak sektörüne yatırım yapmak isteyen, özellikle arsa-arazi olarak yatırım yapmak isteyen kişilerin çok fazla etkilendiğini düşünmüyoruz ancak, ev almak isteyen, konut kredisi kullanıp ev almak isteyen kişilerin etkilendiğini açık bir şekilde görüyoruz. Kredi oranlarının yükselmesi konut alımında olumsuz bir hava yarattığı kesin.

Alım-Satım yapan mülk sahipleri gayrimenkulünün değerini neye göre belirliyor, bu konuda bilgi verebilir misiniz?

Gayrimenkulün değerini belirlemek çok kolay bir iş gibi görünse de durum aslında öyle değil. Doğru fiyat doğru yatırımın yapılması için en önemli kıstastır. Daha önce de bahsettiğim gibi konum, manzara, coğrafi yapı, inşaat kalitesi gibi bir çok etken sayabiliriz.

Size gelen müşterileriniz size nasıl ulaşıyor? Referansınız mı çok iyi, reklam çalışmalarınız mı?

İnternet ortamı günümüzde oldukça önemli bir yer alıyor. Cep telefonlarında dahi internet oldukça net kullanılabiliyor. Bu platformdan çok talep geldiğini görmekteyiz.Tabi ki de İstanbul içerisinde de reklam çalışmalarımız bulunmaktadır. Bir başka etken de bize gelen müşterilerimizin memnun kalmalarından dolayı bizleri arkadaşlarına tavsiye etmeleri de çok önemli.



Back to top